Nästa steg påbörjat

Det var en lång men mycket bra dag igår! Mitt möte med Elin gick jättebra och jag känner mig så taggad! Hälsoanalysen gick bättre än förvånat då jag hade lyckas gå ner nästan 3 kilo själv sen i julas. Tror att mycket av min inställning till mat och sötsaker ändrades under julhelgen när jag såg vad mamma och pappa åstadkommit med hjälp av Itrim och deras måltidsersättning.
 
Idag är min första dag med måltidsersättning och jag kan ju inte påstå att jag är överförtjust! Hade inte förväntat mig att den skulle smaka så överdrivet mycket vilket tomatsoppan som jag åt idag inte gjorde heller... men den var lite mjölig i konsistensen. Men vill man vara fin får man lida pin och dessa soppor behöver jag bara äta i 3 veckor... så det ska nog gå. Jag ska köpa färsk vitlök, ingefära och lite andra torkade kryddor som jag hotta upp med. Till frukost drack jag en choklad shake som var bättre smak i och lättare att få i sig. Ska ner och köra ett varv i Miloncirkeln efter jobbet och oxå köpa lite mer mat. Finns en kycklingsoppa som jag tänkte testa och även en bärshake. Det finns en gröt som smakar äpple och kanel oxå, problemet är bara att jag AVSKYR mat med klumpar i. Så jag tänkte be mamma skicka upp en påse gröt om de har kvar nån. Man kan bara köpa måltidsersättningen i 12 pack och det känns lite onödigt att lägga 200 kr på en kartong med gröt om jag inte fixar att äta den.
 
Dagens mat so far!
 
 
När jag satt hemma hos Madde och Christian för ca 10 dagar sedan så pratade Madde och jag väldigt mycket om välbefinnande, mat och mental hälsa. Hon hade många goda råd att komma med och pratade om ett brev som hennes mentor sagt att hon skulle skriva till honom, fast 10 år in i framtiden. Beratta om allt possitivt och var hon befanns sig i livet om 10 år. Något likande ska vi göra på Itrim oxå. Men ett brev bara för mig. Som beskriver det possitiva i allt jag vill uppnå med min resa. Detta brev ska jag plocka fram de dagar det känns jobbigt och på så sätt hitta fokus och motivation att fortsätta. Denna kväll vid matbordet tillsammans med Madde var innan jag skulle på informationsmötet för intrim. Jag tror att jag hade bestämt mig redan innan mötet att jag skulle satsa på Itrim men deras possitiva inställning till träning, varma ord och peppning var spiken i kistan för mig. Där var det klart och nu kör jag! Enormt stort och varmt tack för stödet ni ger!!
 
Under gårdagens hälsonalys pratade vi även om min vardagsmotion och den ska jag givetvis oxå utöka. Mina steg låg i snitt 6000-7000 steg, ibland 8000 steg om dagen så vi sa att vi börjar med 8000 steg om dagen. Det känns som en bra ökning till att börja med. Men mer ska det bli. Jag fick som sagt väga in mig på den aningen speciella vågen och jag tänker nu vara helt ärliga med er om resultatet. Jag väger idag 118,9 kg och det är en siffra på vågen som jag aldrig mer vill eller ska se! Elin sa så klokt igår att jag inte kommer vara samma människa om ett år som jag är idag. Jag kommer att se annorlunda ut, tänka annorlunda, äta annorlunda och förhoppningsvis prioritera mig själv annorlunda! 2013 var defenitivt inte mitt år men 2014 ska ta mig tusan vara mitt år!!