Det var ett tag sedan!

Det var minst sagt ett tag sedan. Fem år sedan. Men nu tänkte jag ta upp tråden igen. Det har hänt en del sedan sist. Jag har flyttat ihop med kärleken, bytt arbetsplats och störst av allt att jag ÄNTLIGEN blivit mamma! Det är lite mer än 4 år sedan jag blev mamma nu. Men äntligen blev det min tur! 

Nu är det dags för nästa resa! Itrim förändrade mitt liv på många sätt och jag kommer aldrig att ångra den resan. Men i det långa loppen höll det inte för mig. Jag mådde fantastisk bra efter resan men av många olika anledningarna la jag sakta men säkert på mig kilon igen. Jag har därför beslutat mig för att göra en överviktsoperation. Jag kan inte skriva om det blir en bypas eller sleeve för jag vet inte själv. Först på uppviket kommer jag veta vad det blev. Jag har valt att delta i en studie errersom jag helt enkelt inte bestämma mig. Best heter den. På torsdag är det dags och först då vet jag vilken det blev. 

Jag tänkte förklara lite varför jag gör detta för att sen slippa alla varför längs med resan. Jag kan börja med att säga att jag till en början (under många år) kallade detta för fusk. En snabb lösning. En operation och så var problemet löst. Jag hade såklart fel och viste för lite om saken helt enkelt. Jag vet/anser nu att detta inte är en genväg eller på något sätt en lösning. Snarare ett hjälpmedel som kräver att jag utvärderar och ändrar min syn på mat och framförallt mängden/hastigheten. Jag tog mitt beslut för snart ett år sedan men pga pandemin så tar ju allt lite längre tid. Jag är pepp och jag är redo. Och jag är nervös!! Nervös för hur jag kommer att må efter operationen. Hur kommer det att kännas att äta riktiga soppor efter 2,5 vecka med Modifast diet. Hur kommer magen att ta det och kommer jag ha ont efter operationen?! Kommer jag att åka på komplikationer efter?! Jag är inte alls orolig över operationen, inte mycket i alla fall. Det är titthål och tar ca 45 minuter. Men tillbaka till varför! Jo för att jag trivs inte i min kropp idag. Jag vill orka mer än jag gör idag. Jag vill ha mindre ont. Jag vill inte åka på diabetes som finns i släkten. Jag kan hålla på länge och kommer säkert att återkomma till varför. Men detta får vara avtrampet för min nya resa. På torsdag är det dags och jag lovar att återkomma innan dess!

(null)